65-51-H/01 Kuchař se zaměřením na zážitkovou gastronomii

Střední škola gastronomie a služeb, Přerov

Hlad je nejlepší kuchař? Nene, nejlepší kuchaři se přece učí u nás, na Šířavě! Tak neváhej a přijď rozšířit naše řady!

65-51-H/01 Kuchař se zaměřením na zážitkovou gastronomii

Základní informace

Název školy: Střední škola gastronomie a služeb, Přerov
Sídlo: 750 02 Přerov, Šířava 670/7
IZO: 130001546
IČ: 00577227
DIČ: -
Zřizovatel: Olomoucký kraj

Přejít na detail školy

Popis oboru

Získáš odborné znalosti a dovednosti nezbytné pro práci v kuchyni a dokážeš:

  • posoudit potraviny z hlediska kvality, dietetické hodnoty, vhodnosti pro technologické zpracování,
    opracovat potraviny, technologicky je zpracovat, dělit a porcovat jatečních zvířata, ryby, zvěřinu, drůbež,
  • připravit běžné, technologicky náročné i moderní pokrmy studené i teplé kuchyně, studené i teplé moučníky, nápoje,
  • v souladu s vývojovými trendy esteticky upravit pokrm, nápoj v rámci expedice/servisu,
  • připravit minutkové pokrmy a saláty,
  • se orientovat v oblasti nových surovin, technologií a připravit pokrmy zážitkové gastronomie,
  • používat různé způsoby uchování pokrmů a nápojů,
  • aplikovat zásady výživy všech věkových skupin včetně dietního stravování,
  • sestavovat nabídkové lístky, jídelní a nápojové lístky včetně menu k různým příležitostem,
  • sestavovat kalkulace a stanovovat ceny.

Kontakty

web: www.sirava.cz

tel.: +420 581 205 280 ; +420 581 207 106
e-mail: info@sirava.cz
datová schránka: 5qifd65